Aanstaande zondag ben ik uw gids. Volgens Hockney kijkt de mens met zijn ogen voortdurend om zich heen. Daardoor ontstaat een aaneenschakeling van beelden in je hoofd. Een ruimte in één oogopslag waarnemen – zoals een camera – kan de mens eigenlijk niet, zegt Hockney. Een visueel beperkt persoon ontdekt de ruimtes om zich heen stapsgewijs, op basis van tast en geluid. Hoe staat dit in verhouding met wat David Hockney zegt over het ontdekken van ruimtes en zijn visie op perspectief? Tijdens onze performance genaamd Het Andere Perspectief op zondag 11 december en zondag 15 januari nemen ik  (Hannes Wallrafen) van Stichting Geluid in Zicht en Leroy de Böck je mee op een reis die is doorweven van kunst, ruimtelijk perspectief en reflectie.

Praktische informatie

Reserveren is noodzakelijk en kan alleen online. Boek een ticket via deze link:

https://www.teylersmuseum.nl/nl/bezoek-het-museum/wat-is-er-te-zien-en-te-doen/het-andere-perspectief

Je ticket is ook je entreebewijs voor het museum. Je betaalt €5 voor de rondleiding, daarbovenop komt (als je geen kortingskaart hebt) nog het bedrag voor de museumentree.

De rondleidingen zijn deels ontoegankelijk voor mensen die geen trap op of af kunnen en zijn niet in het bijzonder geschikt voor visueel-beperkte of dove bezoekers.

Data en tijden:

– Zondag 11 december, 10.30-11.30 uur:
– Zondag 15 januari, 10.30-11.30 uur:

Locatie

Noord-Hollands Archief
Jansstraat 40
2011 RX  Haarlem
tel. 023-5172700
info@noord-hollandsarchief.nl

Een groep mensen bekijken de Teylers bibliotheek

Comments are closed.

Post Navigation