Logo tentoonstelling Opslaan als... Hoe verzamel je de stad?

Op 8 december vindt er een eenmalige multi-zintuiglijke rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling Opslaan als..Hoe verzamel je de stad? plaats.

In de tentoonstelling geeft het museum een inkijk in zijn gevarieerde collectie van ruim 100.000 objecten die stuk voor stuk een verhaal vertellen over de stad Amsterdam en haar bewoners. Van vreemde snuisterijen tot iconische werken. Van menselijke haarlokjes tot waardevolle schilderijen. Wat verzamelt een stadsmuseum eigenlijk allemaal?Deze middag leiden wij je rond in deze tentoonstelling met maar liefst 750 objecten die wat zeggen over de stad. Een paar authentieke objecten mogen alleen deze dag door jullie aangeraakt worden.

Tijdens de rondleiding zullen we niet alleen de voorwerpen en het verhaal via geur, tast, gehoor en passende visuele beschrijving tot leven brengen. Ook gaan we gebruik maken van verschillende methodes waarbij we allemaal, ziend of niet ziend, nieuwe manieren ervaren om een interne voorstelling te maken van het voorwerp en verhaal.

  • Wanneer? Zondag 8 december 14.00-15.30uur
  • Waar? Het Amsterdam Museum
  • Aanmelden? activiteiten@amsterdammuseum.nl
  • Maximaal 20 deelnemers (er zijn twee museumdocenten)

De rondleiding is gratis, exclusief entree museum.

 

Na afloop kletsen we graag nog even met je na over wat je van deze verschillende ervaringen vond.

Heb je vragen vooraf? Mail dan Astrid Fiddelers a.fiddelers@amsterdammuseum.nl

Comments are closed.

Post Navigation