Schilderij van Zubarán met daarop een schaap met de poten aan elkaar vastgebonden.

De tentoonstelling Rembrandt-Velázquez is reeds geopend, bij deze tentoonstelling zullen instaprondleidingen voor blinden en slechtzienden plaatsvinden. Topstukken uit twee culturen – Nederland en Spanje – komen samen, uit de periode die voor beide landen hun Gouden Eeuw was: de 17de eeuw. Schilders als Rembrandt en Velázquez, Vermeer en Zurbarán, Frans Hals en Ribera hangen gebroederlijk naast elkaar.

Boeken

U kunt een plek boeken voor uzelf en voor uw eventuele begeleider. Indien u een privérondleiding wilt boeken voor uw groep (tot maximaal 8 personen) kunt u dat doen via de knop onderaan deze pagina onder het kopje ‘Boeken’.

U kunt ook bellen naar: 0206747000 voor het boeken van een rondleiding.

Prijs

Instaprondleiding: gratis (excl. toegang museum)

Privérondleiding: € 75 per groep van max. 8 personen (excl. toegang museum)

Voor de begeleider moet ook een plek in de rondleiding gereserveerd worden, maar deze mag gratis het museum in. Dit gratis museumticket kunt u ophalen bij kassa 1.

U kunt vooraf uw museumticket online kopen met online korting of voor de reguliere prijs bij de kassa in het museum. U hoeft niet in de rij en mag direct door naar kassa 1.

Voor wie?

De rondleiding is voor blinden en slechtzienden en hun begeleiders. Hulphonden zijn toegestaan.

Wanneer

Woensdag 8 januari om 15:00. Wegens succes zijn er extra rondleidingen bij de tentoonstelling Rembrandt-Velazquez op 18 december en 15 januari.

Waar

De rondleiding start bij de Informatiebalie in het museum. U kunt zich voor aanvang van de rondleiding daar melden.

Boeken

 

Ga voor meer informatie naar de site van het Rijksmuseum:  https://www.rijksmuseum.nl/nl/toegankelijkheid/rondleiding-voor-blinden-en-slechtzienden 

Comments are closed.

Post Navigation