Schuilkerk van museum Ons' Lieve Heer op Solder

Het voortbestaan van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder loopt ernstig gevaar door het wegvallen van subsidie. Ondanks een positieve beoordeling kan het Amsterdams Fonds voor de Kunst de aangevraagde vierjarige subsidie wegens geldgebrek niet uitkeren. De financiële situatie van het museum wordt daarmee zo kritiek dat sluiting dreigt. 

Het AFK heeft afgelopen maandag aan het museum laten weten dat de aanvraag voor de vierjarige subsidie over de periode 2021 – 2024 niet kon worden gehonoreerd. Hoewel het advies over de aanvraag positief was, beschikt het Fonds over onvoldoende budget om tot uitkering over te gaan.

Het bericht sloeg bij het museum in als een bom. Directeur Birgit Büchner: “Ik ben verbijsterd. Museum Ons’ Lieve Heer op Solder behoort tot het cultureel en religieus erfgoed van Amsterdam. Het zeventiende-eeuwse woonhuis met de verborgen kerk op zolder representeert drie eeuwen Amsterdamse geschiedenis. Bovendien focussen we met ons museum op de actuele betekenis van dit unieke monument voor onze stad. Deze link met het heden wordt hoog gewaardeerd, zowel door bezoekers en scholen als door het AFK.”

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder behoort samen met het Rijksmuseum tot de oudste musea van Amsterdam. Het museum voltooide vijf jaar geleden een omvangrijke verbouwing. Geluid in Zicht is sinds 2019 betrokken bij het museum om het museum beter toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Wat u kunt doen om te steunen:
U kunt de petitie ondertekenen. Deze is opgezet door buren en betrokken organisaties uit de buurt.
Er wordt ook veel gevraagd hoe men het museum financieel kan steunen en of er grotere bedragen dan hun standaard €3,- gedoneerd kunnen worden.
Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een donatiemodule op de website en het is mogelijk om Vriend van het museum te worden.
Maar het leukste en beste om ons financieel te steunen is om een kaartje te kopen en het prachtige verhaal zelf mee te maken!
Ga langs in bij dit prachtige pand en deel de petitie met iedereen die je kent!
Ook is er een doneeractie opgezet. Klik hier om een bijdrage te leveren.

Comments are closed.

Post Navigation