Performance van Leroy de Böck. Sightless Seeing (inside A&A), 2018, performance, FLAM Encounters / Arti et Amicitiae. Foto Thomas Lenden

Vanaf september zal er een reeks performances plaatsvinden in het Stedelijk Museum Amsterdam. SIGHTLESS SEEING #4: ACQUISITIONS, 2020 performances. Deze performance, die de vorm heeft van een rondleiding, is ontwikkeld in samenwerking met Alicia Hoost en Leroy de Böck ter gelegenheid van de tentoonstelling In the Presence of Absence en zal elke twee weken plaatsvinden.

Praktische informatie:

Data: 5 sep, 12 sep, 26 sep, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 14 nov, 28 nov, 12 dec, 2 jan, 16 jan en 30 jan

Tijd: 11.00 – 12.00 (NL), 14.00 – 15.00 (ENG)

Locatie: Verzamelen bij informatiebalie in Audi Zaal, 0.1

Prijs: Museumticket + €3,-

Toegang: Reserveer ticket via deze link.

Deze performance is toegankelijk voor personen met en zonder visuele beperking.

Over de performance:

Aan de hand van zelfontworpen rituelen en verhalen stellen twee fictieve gidsen de gangbare middelen van kennisoverdracht en manieren om cultuur te ervaren ter discussie. Samen met de bezoekers onderzoeken zij welke zintuigen gestimuleerd moeten worden om door kunstwerken “heen te kijken” en de dominante visuele beschouwing naar de achtergrond verdwijnt.

Over de kunstenaar en de performers:

Sarah van Lamsweerde volgde een Master in artistiek onderzoek en performance aan DasArts Amsterdam. Haar performances en installaties zijn onder meer te zien geweest bij De Appel, Amsterdam; Performatik, Brussel; ANTI-festival for Contemporary Art, Finland en STUK in Leuven. Van Lamsweerde maakt deel uit van interdisciplinaire kunstenaarsverbanden Tre Tigri en BAU Platform voor Dans en Performance in Amsterdam, IM Company in Parijs en Performing Objects (Enough Room for Space) in Brussel.

Alicia Hoost is schrijver en performer. Ze schreef voor verschillende platforms over haar ervaringen met studeren, daten en uitgaan met een visuele beperking. Ze nam ook deel aan verschillende theaterproducties en optredens in Amsterdam.

Leroy de Böck is een acteur die heeft gespeeld in diverse theatrale producties van Achterdebergproducties en theater DeGasten. Hij studeert Frans en werkt sinds 2016 mee aan optredens van Van Lamsweerde.

Comments are closed.

Post Navigation