Van Gogh op gevoel heeft een permanente plek in het  van Gogh museum met een 3D replica van het schilderij Zonnebloemen. Voel Van Goghs verftoets, ruik de zonnebloemen en luister naar het schilderij. Deze permanente plek is toegankelijk voor alle bezoekers.

Beluister een fragment

Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan het programma Van Gogh op gevoel. Het programma is bedoeld voor individuele bezoekers met een visuele beperking en hun familielid, begeleider of vriend.

Rondleiding door vaste collectie of tentoonstelling

Er zijn twee soorten rondleidingen die onderdeel uitmaken van Van Gogh op gevoel. Dit zijn rondleidingen door de vaste collectie (met aanraaksessie) of door de tentoonstelling (zonder aanraaksessie).

Data en tijden vaste collectie
7 september 2019, 5 oktober 2019 (volgeboekt): 14.30 – 16.30 uur
Data en tijden tentoonstelling
26 oktober 2019, 30 november 2019: 14.30 – 16 uur
Aantal personen
Maximaal 4 personen per inschrijving, inclusief begeleiders
Kosten
Gratis, exclusief toegang tot het museum: € 19
AANVRAGEN

Het programma

Van Gogh op gevoel – vaste collectie
Dit programma bestaat uit een interactieve rondleiding en een sessie waarbij de zintuigen worden aangesproken. Tijdens de rondleiding vertellen speciaal getrainde rondleiders je over de vaste collectie en het bijzondere verhaal van Vincent van Gogh.

Daarna ga je naar het atelier voor de workshop. In deze sessie voel je Van Goghs verftoets op de hoogwaardige 3D reliëfreproductie van het schilderij Zonnebloemen. Van Gogh staat immers bekend om zijn dikke en expressieve verftoets en deze is goed te voelen. Daarnaast kun je andere objecten aanraken zoals de maquette van De slaapkamer en schildermateriaal, ruik je de geur van nat gras na een onweersbui en luister je naar Van Goghs eigen woorden.

‘Ik heb in het Van Gogh Museum drie in 3D geprinte schilderijen van Van Gogh zelf mogen aanraken. Iets wat ik als kunstliefhebber natuurlijk geweldig vond. Meer mensen moeten dit gaan ervaren, want ondanks dat ik zelf die vergelijking niet kan maken weet ik dan zeker dat jullie met hele andere ogen naar zo’n schilderij kunnen kijken.’ – Leroy, deelnemer try-out en blind geboren

Van Gogh op gevoel – tentoonstellingen
Tijdens dit programma krijg je een interactieve rondleiding door de tentoonstelling. Speciaal getrainde rondleiders nemen je mee door het verhaal van de tentoonstelling die op dat moment in het museum te zien is.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of speciale verzoeken contact op met Vera Diest via vangoghopgevoel@vangoghmuseum.nl of telefoonnummer 020 5708 715.

Comments are closed.

Post Navigation