Met een groep van 9 blinden en slechtzienden en hun begeleiders bezochten wij de audiomaquette in de Tweede Kamer. Wij citeren een kort verslag van Kristina Misiunaité, één van de blinde deelnemers:

————————————–

De combinatie van het tactiele en de audio in de maquette, maakt het tastend bekijken van de Tweede Kamer tot een unieke en zeer verrijkende ervaring.

Het geeft enorm veel sfeer en een bijzondere beleving om al voelend aan de maquette, via de koptelefoon die op je oren zit, door een poppetje/pinnetje vast te pakken en ingedrukt te houden, precies op het punt waar je in de maquette zit, inclusief allerlei geluidseffecten het verhaal van de betreffende ruimte te horen.

De dames van Prodemos waren ontzettend kundig, enthousiast en meedenkend, door tijdens de rondleiding erg beeldend te vertellen. De kleinschaligheid van de groepjes maakte het mogelijk om al je individuele vragen te stellen.

Zeker als beleidsmedewerker die regelmatig met beantwoording van Kamervragen te maken zal gaan krijgen, voelde het toch wel erg stoer een speciaal om op ‘the place to be’ te zijn en de ruimtes te ervaren. Zo hoog is de publieke tribune nou ook weer niet in het echt blijkbaar…

Heel leuk dat de audiomaquette gewoon vrij toegankelijk is wanneer je maar wilt. Alleen even de beveiliging door, maar hier ga ik zeker mensen mee naartoe nemen om hen ook zo’n unieke ervaring te geven, van wat toch wel het politieke hart van de Nederlands democratie mag worden genoemd.
———————————

 

De komende rondleiding voor zaterdag 24 februari is inmiddels ook al aardig gevuld.

 

© foto: Maartje Wildeman

Een groep blinde/slechtziende bezoekers bekijken en betasten te audiomaquette

 

Comments are closed.

Post Navigation