Het huismuseum van kunstenaar Paul Tetar van Elven in Delft maakt zich op een bijzondere manier toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Het heet ‘Onbeperkt PAUL TETAR VAN ELVEN’ en loopt sinds 2020. Komende periode is de tentoonstelling ‘Goed Gekleed’ ook toegankelijk gemaakt.

 

Wat staat er te gebeuren?

Voor de tentoonstelling ‘Goed Gekleed’ zijn er speciale rondleidingen georganiseerd waarbij alle zintuigen worden betrokken om de mode uit de 18de en 19de  eeuw te ontdekken.

Een prachtige collectie kostuums, waaiers, kant en sieraden uit de nalatenschap van Paul Tetar van Elven wordt getoond tot 25 mei 2024.

Maar via deze speciale rondleiding kunnen deelnemers kunstwerken aanraken met voelreplica’s van stoffen uit die tijd. Daarnaast krijgt u uitgebreide uitleg over de stukken in de tentoonstelling en krijgt u inzicht in het maakproces van de op maat gemaakte mallen waar de kostuums op gepresenteerd worden.

 

Wanneer?

Op maandag 18 maart 10.30 – 12.00 uur en maandag 13 mei 10.30 – 12.00 uur worden er speciale rondleidingen gehouden, waarbij u gratis kunt genieten van de tentoonstelling ‘Goed Gekleed’. De tours duren ongeveer anderhalf tot twee uur. Als u wilt deelnemen, schrijf u dan in via de website of stuur een e-mail naar tetar@hetnet.nl

Wat staat er op het programma? Tijdens deze twee dagen worden er speciale activiteiten georganiseerd. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Ze zullen een aantal kostuums bespreken aan de hand van tastbare stoffen, en interessante verhalen delen over de mode van toen.

 

Ze zijn erg benieuwd naar uw ervaring, dus meld u aan via de website van het museum https://museumpaultetarvanelven.nl/NL/toegankelijkheid/

De woonkamer van van Paul Tetar van Elven met een goed bedekte tafel

Comments are closed.

Post Navigation