Poster FotoFestival Naarden

Sinds 1989 wordt tweejaarlijks in de vesting van Naarden het FotoFestival Naarden georganiseerd. Na 30 jaar is het festival uitgegroeid tot een van de belangrijkste fototentoonstellingen van Nederland. Toonaangevend, compleet, hoge kwaliteit en prikkelend zijn sleutelwoorden die het FotoFestival Naarden kenmerken. De context van de historische vestingstad geeft extra betekenis aan de foto’s – een dimensie die maakt dat je een bezoek aan het festival niet snel vergeet.

Het FotoFestival Naarden vindt plaats van 3 juli tot 29 augustus 2021 met als thema ‘The Art of living’. Het is een fotografische viering van het leven. Hoe gaan mensen om met het leven in de samenleving, in hun bubbel of als individu? Hoe vieren zij het leven in goede tijden en hoe beleven ze het leven in minder goede tijden?
Tijdens de komende editie van het FotoFestival presenteren de curatoren de zoektocht naar deze immateriële kunstvorm, de ‘kunst van het leven’ van eigenzinnige, veerkrachtige, artistieke, creatieve en misschien wel alledaagse mensen.

Jongen luistert via koptelefoon

Tijdens deze editie van het FotoFestival Naarden besteden we speciale aandacht aan een groep die normaal gesproken nooit ons festival bezoekt: blinden en slechtzienden. In samenwerking met Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, maken we een aantal tentoonstellingen toegankelijk voor slechtzienden en blinden. Door middel van een audiotranscriptie techniek kan deze groep bezoekers foto’s ‘bekijken’. We bedanken het Prins Bernard Cultuurfonds dat dit project deels financiert.

Er is een mobiele collecte voor het blinden en slechtzienden project gestart. Fotofestival Naarden houdt van 29 mei tot en met 5 juni een mobiele collecte om delen van de exposities toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. We doen een oproep aan iedereen ons te helpen het streefbedrag te bereiken, zodat we de audiotranscriptie kunnen realiseren. Zo kan ook deze groep van het FotoFestival Naarden genieten!

Om een bijdrage te leveren aan de collecte kunt u naar: https://cultuurfonds.gift/c/collecte?p=44239148  

 

Comments are closed.

Post Navigation