Stap deze zomer in de betoverende wereld van beeldhouwer Henry Moore tijdens de speciale zomerrondleidingen in museum Beelden aan Zee. Op zaterdag 8 juli en zaterdag 5 augustus om 11:00 uur worden bezoekers verwelkomd voor een unieke ervaring die speciaal is ontworpen voor blinden en slechtzienden.

De tentoonstelling “Henry Moore | Vorm & Materiaal” toont tot en met 22 oktober de meesterwerken van een van de meest gevierde beeldhouwers uit de 20e eeuw.

Tijdens deze exclusieve rondleidingen krijgen bezoekers de gelegenheid om enkele sculpturen aan te raken en de textuur van Moore’s kunstwerken te ervaren. Voorafgaand aan de rondleiding wordt er gebruikgemaakt van tastbare objecten om de invloed van de natuur op zijn werk uit te leggen.

Afhankelijk van het weer worden de rondleidingen gecombineerd met een bezoek aan de aanraakbare beelden op de buitenterrassen of een voelsessie waarbij een selectie van de uitgebreide collectie kunstenaarspenningen van museum Beelden aan Zee kan worden gevoeld. Tijdens de voelsessie ontvangen bezoekers tevens een introductie en toelichting.

De inloop begint om 11:00 uur en de rondleiding start om 11:30 uur. Om deel te nemen, kunnen geïnteresseerden zich eenvoudig aanmelden door een e-mail te sturen naar info@beeldenaanzee.nl of te bellen naar 070 3585857. Het museum Beelden aan Zee is gelegen aan de Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen. Aanmelding dient uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag te geschieden.

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen slechts €7,50 per persoon, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding. Begeleiders zijn ook van harte welkom en betalen hetzelfde tarief. Let op: de entreeprijs voor het museum is niet inbegrepen.

De entreeprijzen zijn:

  • Met Museumkaart: (eenmalige toeslag) €3,50.
  • Zonder Museumkaart: volwassenen 21 euro.
  • Op vertoon van de OV-Begeleiderskaart heeft één begeleider gratis toegang.
  • Zonder OV-Begeleiderskaart betaalt de begeleider 8,75 euro entree.

Meer details zijn ook beschikbaar op de website van het museum: www.beeldenaanzee.nl.

 

Zwart organisch beeld op een sokkel van Henry Moore

Comments are closed.

Post Navigation