Poster tentoonstelling Getekend: Persoonlijke verhalen over de Japanse Bezetting.

Preview en opening tentoonstelling ‘Getekend. Persoonlijke verhalen over de Japanse bezetting’

Datum: zondag 1 maart 2020

Speciaal voor mensen met een visuele beperking organiseert het Museon een voorbezichtiging van de tentoonstelling ‘Getekend. Persoonlijke verhalen over de Japanse bezetting’. Aansluitend op deze preview vindt de opening van de tentoonstelling plaats. Ook daarvoor bent u van harte uitgenodigd.

De nieuwe tentoonstelling van Museon verbindt bijzondere verhalen en herinneringen over de Japanse bezetting van Nederlands-Indië (1942-1945) met indrukwekkende voorwerpen en tekeningen uit deze periode. Bij het ontwerp van de tentoonstelling is gelet op optimale toegankelijkheid. Dit heeft geresulteerd in verrassende toevoegingen die een beroep doen op meerdere zintuigen.

De tentoonstelling is voor Museon het startpunt van een jaar vol activiteiten en tentoonstellingen in het kader van 75 Jaar Vrijheid en 75 Jaar VN. We doen dit in een aansprekend programma met verhalen, muziek en interviews. Museon werkt in dit jubileumjaar samen met de Stichting Nationale Herdenking 15 Augustus 1945.

Voorafgaand aan het openingsprogramma is er voor mensen met een visuele beperking de gelegenheid om de tentoonstelling alvast te bezoeken. Tijdens de opening zal Hannes Wallrafen van Stichting Geluid in Zicht in gesprek gaan over de toegankelijkheid van deze tentoonstelling en het belang van toegankelijkheid voor tentoonstellingen in het algemeen met de wethouder van Cultuur.

 

Programma:

10:30 uur        Inloop voor met koffie en thee

11:00 uur        Bezoek aan tentoonstelling met rondleiders van het Museon

13:00 uur        Lunch

13:30 uur        Start van het openingsprogramma met verhalen, interviews en optredens van zangeres Jessica Manuputty en violist Rugiero Vitalis

 

Vanaf 14:00 uur vinden in het museum verschillende activiteiten plaats. Er zijn rondleidingen door de themazaal Kind in Oorlog. Ook zijn er demonstraties van innovatieve ontwerpen op het gebied van toegankelijkheid door studenten van de Haagse Hogeschool.

Meldt u zich s.v.p. vooraf aan via lvdharst@museon.nl (onder vermelding van: preview Getekend)

Deze tentoonstelling is mogelijk dankzij bijdragen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de gemeente Den Haag en de RAAK-Stimuleringsprijs.

 

Praktische informatie

Locatie: Museon, Stadhouderslaan 37, Den Haag Contact: 070-33381338

Openbaar vervoer: tram 16, bus 24 en bus 76

Open: dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties is het museum ook op maandag open.

Parkeren: rondom Museon bestaat de mogelijkheid om te parkeren. Hou er rekening mee dit betaald is.

Comments are closed.

Post Navigation