Marmer beeld van het slangen hoofd van Medusa.

Op woensdag 4 maart, 11 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 6 mei, 20 mei en 3 juni geeft het Rijksmuseum om 15:00 uur een rondleiding door de  speciaal voor blinden en slechtzienden door de tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome.

De tentoonstelling vertelt het verhaal over het enorme artistieke élan in Rome en de radicale vernieuwingen in de kunst, ruwweg tussen 1600 en 1640. Leidraad bij de tentoonstelling zijn de voornaamste termen uit het artistieke vocabulaire van die tijd, begrippen als verwondering (meraviglia), levendigheid (vivezza), beweging (moto), scherts (scherzo) of afschuw (terribilità). Bij uitzondering mogen tijdens deze rondleiding drie beelden worden aangeraakt.

 

Instaprondleiding: gratis (excl. toegang museum)

Voor de begeleider moet ook een plek in de rondleiding gereserveerd worden, maar deze mag gratis het museum in. Dit gratis museumticket kunt u ophalen bij kassa 1.

U kunt vooraf uw museumticket online kopen met online korting of voor de reguliere prijs bij de kassa in het museum. U hoeft niet in de rij en mag direct door naar kassa 1.

 

Boeken

Voor wie?

De rondleiding is voor blinden en slechtzienden en hun begeleiders. Hulphonden zijn toegestaan.

Wanneer

Instaprondleiding: 5 en 16 februari

Met eigen groep: dagelijks tussen 9.30 en 15.30 uur
Groepsrondleidingen dienen tenminste twee weken voor aanvang te worden geboekt.

Waar

De rondleiding start bij de Informatiebalie in het museum. U kunt zich voor aanvang van de rondleiding daar melden.

Comments are closed.

Post Navigation