Grote gouden bol met klauw die wordt verkend door een hand.

Stichting Sonsbeek & State of Fashion organiseren al een aantal jaren een kunstroute vanuit het park in Arnhem. Voor het eerst in de geschiedenis van de tentoonstelling breidt Sonsbeek 20→24 zich bovendien uit richting het noorden, waarmee een kunstroute ontstaat die voert door de parken Sonsbeek, Zypendaal en Schaarsbergen en die vervolgens via het Nationaal Park De Hoge Veluwe tot aan het Kröller-Müller Museum loopt. De afgelopen jaren hebben ze daarnaast ook hard gewerkt aan de toegankelijkheid van het evenement. Dit jaar nemen ze daarin een volgende stap door het organiseren van rondleidingen voor mensen met een visuele beperking.

Tijdens deze 12de editie van het internationale culturele event kunnen mensen met een visuele beperking zich inschrijven voor een rondleiding in de Eusebiuskerk in Arnhem. Op een aantal dagen in het weekend is het mogelijk om onder begeleiding van een gids de kunstwerken van 4 verschillende kunstenaars te bewonderen. Deze gidsen vertellen niet alleen de verhalen die bij het kunstwerk horen, maar zorgen er ook voor dat je de kunst kunt beleven ook als je die niet of niet goed kan zien.

De eerste rondleidingen staan gepland, maar houdt vooral ook de website https://www.sonsbeek20-24.org/nl/ in de gaten voor de beschikbaarheid en linken naar de activiteiten waar je je voor kunt aanmelden.

Zondag 8 augustus om 11.00 – 12.30 uur

Zondag 8 augustus om 14.00 – 15.30 uur

Zaterdag 14 augustus 11.00 – 12.30 uur

Zaterdag 14 augustus 14.00 – 15.30 uur

Zaterdag 21 augustus om 11.00 – 12.30 uur

Zaterdag 21 augustus om 14.00 – 15.30 uur

In verband met de groepsgrootte is het belangrijk om je vooraf aan te melden voor de rondleidingen want er is plek voor maximaal 8 deelnemers (inclusief begeleiders). De rondleiding gaat door bij een minimum van 3 personen.

Aan de rondleiding zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan aanmeldeneusebiustour@sonsbeek.org

vermeld hier duidelijk:

  • Je naam en eventueel de naam van een begeleider
  • Datum en tijd waarop je wilt deelnemen
  • Telefoonnummer om contact op te nemen bij wijzigingen van de rondleiding (bijvoorbeeld als er te weinig aanmeldingen zijn)

Nadat de aanmelding is binnengekomen zal er een bevestiging worden verzonden dat deze in goede orde is ontvangen en je op de deelnemerslijst bent opgenomen.

De rondleidingen worden georganiseerd door stichting Oren en Ogen Tekort. Tijdens de rondleiding zullen zij zorgdragen voor een zo veilig mogelijk bezoek binnen de geldende maatregelen en mogelijkheden.

Comments are closed.

Post Navigation