Manfiguren van Jaume Plensa omarmen meerdere bomen.

De Spaanse beeldhouwer Jaume Plensa (1955) geniet wereldwijd grote faam met zijn metershoge sculpturen van mensbeelden in de openbare ruimte. Het zijn veelal vrouwenhoofden die de ogen gesloten hebben en een bijna meditatieve aanblik bieden. Ze stralen zuiverheid en sereniteit uit. De hoofden zijn vaak versmald en ovaalvormig uitgerekt of juist iets afgeplat en ronder gemaakt. Dat procedé zou je best Plensa’s merkteken kunnen noemen.
In zijn werk verwijst Plensa graag naar taal en literatuur; steevast tref je ergens wel letters, woorden, een zin of een citaat op aan. Plensa maakt zijn beelden van diverse materialen. Museum Beelden aan Zee toont werk dat gemaakt is van staal, brons, glas, en steensoorten als albast en basalt. Tijdens de rondleiding mogen deze beelden aangeraakt worden.

Voor slechtziende en blinden mensen zijn rondleidingen gepland in museum Beelden aan Zee in Scheveningen bij de tentoonstelling van Jaume Plensa. Deze vinden plaats op zaterdag  3 augustus en 7 september 2019. Aanvangstijd is 11:00 uur.

Praktische informatie

  • Kosten voor de rondleiding: 7,50 euro per persoon, exclusief entree, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding.
  • Aanvang/inloop: vanaf 11:00 uur. Aanvang rondleiding: 11:30 uur.
  • Duur van de rondleiding: ruim een uur.
  • Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleidster rondgelopen.

Aanmelden

Mail of bel museum Beelden aan Zee via binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Contactgegevens museum Beelden aan Zee

Kosten entree

Met museumkaart: gratis. De rondleiding kost €7,50
Zonder museumkaart: volwassenen €16,00.
Op vertoon van de OV-Begeleiderskaart heeft één begeleider gratis toegang.
Zonder OV-Begeleiderskaart betaalt de begeleider 8,00 euro entree.

Comments are closed.

Post Navigation