Logo Stichting KunstWerkt.

Schiedam – Zondag 20 oktober opent bij Stichting KunstWerkt een expositie die anders is dan anders: een groot gedeelte van de werken mag namelijk aangeraakt worden. In deze expositie tonen de 5 kunstenaars het belang van de huid, aanraking, voelen en gevoel in hun werken.

De expositie is gebaseerd op twee thema’s die alles met elkaar te maken hebben en in deze expositie dan ook samengebracht worden: de huid en de tastzin. Rob van der Ven, een van de initiatoren van de tentoonstelling: ‘De huid is ons grootste orgaan dat ons beschermt tegen de boze buitenwereld. Tegelijkertijd laat de huid ons die buitenwereld voelen: koud, warm, scherp, hard, zacht. Ook zijn er veel variaties in hoe de huid eruit ziet.’

Volgens Mirjam Boomert, de andere initiator van de tentoonstelling, is onze wereld gericht op visuele waarneming en wordt het belang van aanraking vaak onderschat en, zeker in de kunstwereld, niet op prijs gesteld. In veel musea mag je kunstwerken dan ook niet aanraken, maar bij deze tentoonstelling mag dat bij een groot deel van de werken wel.

Een bijzondere deelnemer aan de expositie is McLaurens.Hij is aangesloten bij Stichting Kubes, een landelijke stichting die zich inzet voor de toegankelijkheid van kunst en cultuur zodat kunstliefhebbers en kunstenaars met een visuele beperking actief kunnen deelnemen aan het culturele leven. Hij maakt voelenpluskijken-objecten. Ook de Rotterdamse Kayleigh Smetsers en Romina Ciaffi laten hun werk zien.

Activiteiten van Voel!: 

Tijdens Voel! worden er ook activiteiten georganiseerd, zo geeft easy yogadocente Melissa van den Bos op zondag 27 oktober yogalessen in de danszaal achter de expositieruimte van Ruimte in Beweging. Ook in deze partner-yogalessen (waarbij de oefeningen met z’n tweeën worden uitgevoerd) zal het thema van de expositie, aanraking, naar voren komen.

Zaterdag 2 november zal er tussen 13.00 – 16.30 uur een stoelmasseur in de expositieruimte aanwezig zijn, bezoekers kunnen zich door hem laten behandelen.
Beide activiteiten zijn gratis, opgeven voor de yogales kan via: www.mirjamboomert.nl/yogales

De tentoonstelling is te zien van 20 oktober tot 27 november.

Adres: Stichting KunstWerkt, Boterstraat 81, 3111 NB Schiedam

Ga voor meer informatie naar: www.stichtingkunstwerkt.nl

Openingstijden expositieruimte: vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur.

Comments are closed.

Post Navigation