Een groep blinde slechtziende bezoekers tijdens een rondleiding door het Rijksmuseum

Met dit congres hoopt het Rijksmuseum anderen te inspireren om toegankelijkheid meer onder de aandacht te brengen.

Tijdens dit congres met inspirerende sprekers neemt het Rijksmuseum je mee op de reis die zij vijf jaar geleden zijn gestart op weg naar een toegankelijk Rijksmuseum. Wat er goed ging en wat niet, wat ze hebben geleerd en wat ze nog te doen staat. Zodat hun ervaringen hopelijk anderen kunnen inspireren om hiermee aan de slag te gaan, op de manier die bij hun organisatie past.

Alle verschillende facetten van toegankelijkheid worden besproken, zoals fysieke, inhoudelijke en sociale toegankelijkheid, en representatie, maar ook fondsenwerving.

Vincent Bijlo modereert deze dag. Eén van de sprekers is Hannes Wallrafen, hij legt uit hoe de stichting Geluid In Zicht zich inzet voor toegankelijkheid voor openbare gebouwen.

En natuurlijk kun je programma’s van het Rijksmuseum volgen, men kan het museum in een beperkingspak ervaren, er is een rondleiding voor mensen met dementie en een rondleiding voor blinde en slechtziende mensen. Na afloop ontvang je de publicatie over toegankelijkheid in het museum: ‘Rijksmuseum Onbeperkt Toegankelijk’.

Het congres vindt plaats op 3 oktober in het Rijksmuseum. Het programma start om 10.00 en wordt beëindigt om 17.00 met een borrel. Voor meer informatie en om je aan te melden ga naar: https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/lezingen-symposia/toegankelijkheid

Comments are closed.

Post Navigation