Display van een smarthphone voor een muurschildering.

BREDA – Blind Walls Gallery in Breda heeft als eerste kunstproject in Nederland een outdoor audiogids in vier talen. In maart werden de eerste ‘gids kastjes’ geplaatst bij de muurschilderingen in de stad. Met de start van de meivakantie is de gids compleet en krijgen bezoekers uitleg bij 23 kunstwerken in het Nederlands, Duits, Engels en Frans.

Je krijgt als bezoeker tijdens de Audio Guide via een klein kastje op de muur bij de muurschilderingen toegang tot de gids. In ruil voor een kleine donatie krijgen bezoekers vervolgens toegang tot het verhaal achter de schildering. Met deze donaties helpen luisteraars Blind Walls Gallery om nieuw werk in de stad te realiseren en het museum op straat uit te breiden. Je hoort hierna via je mobiele telefoon het bijzondere verhaal achter de Blind Wall.

“De Blind Walls zijn een prachtige manier om laagdrempelig kunst te bekijken, gewoon op straat. Zeker in deze coronatijd is het een mooie manier van ‘ruimte maken’”, stelt wethouder Marianne de Bie. “Met deze audiotour maken we onze stad nog aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers. Je krijgt interessante achtergrondinfo en verhalen te horen tegen een kleine bijdrage, waardoor de ervaring van een Blind Walls-wandeling nog intenser wordt. Een mooi voorbeeld van hoe we Breda Smart City verbinden met cultuur.”

Service uitbreiden

Deze dienst is gerealiseerd door de Bredase bedrijven Blind Walls Gallery, SolidForm en Techtenna in samenwerking met Bredata, het digitaliserings- en smart city platform van de Gemeente Breda.

Blind Walls Gallery is blij om op deze manier hun services uit te kunnen breiden. “”Blind Walls liep tegen de grenzen van haar succes aan doordat alle rondleidingen altijd volledig bezet, in het Nederlands en enkel in het weekend waren. De Local Audio Guide voorziet direct in een behoefte van bezoekers en bewoners van Breda”, aldus directeur Dennis Elbers. Ook Techtenna is trots op hun bijdrage. “Wij geloven in het toepassen van innovatieve technologie voor het oplossen van dagelijkse problemen”, legt CEO Marco Sprenkels uit. “We zijn trots dat we met Local Audio Guide kunnen laten zien dat technologische digitale kansen ook voor de cultuursector volop aanwezig zijn.”

Kaart

Op deze kaart https://blindwalls.gallery/audio-guide/ zijn alle Audio Guide muurschilderingen makkelijk te vinden. Alle werken zijn door bezoekers in de buitenlucht te bezoeken. Dennis Elbers, directeur en oprichter van Blind Walls Gallery: “Elk jaar worden we in de lente en zomer overspoeld met aanvragen voor onze guided tours. Fantastisch dat we nu zeven dagen per week, 24 uur per dag nog meer bezoekers uitleg over de Blind Walls kunnen geven.”

 

Comments are closed.

Post Navigation