Door objecten aan te raken ga je op de vrijdagen 14 oktober en 18 november samen met Femke Diercks, hoofd toegepaste kunst, kunstwerken beter leren begrijpen. Femke neemt je op de tast mee in de wereld van keramiek. Dit vind plaats middenin het CollectieCentrum Nederland.

Femke vertelt per kunstwerk over het materiaal, de geschiedenis en het gebruik. Iedereen kan na een korte instructie de kunstwerken zelfstandig hanteren. De deelnemers ontvangen tijdens de rondleiding tegelijkertijd dezelfde kunstwerken zodat je ook direct het object kunt hanteren en bespreken.

Na een eerste reeks tastworkshops zal een andere conservator of restaurator een selectie maken binnen een andere deelcollectie van het Rijksmuseum.

De workshops vinden plaats in CollectieCentrum Nederland (CCNL) in Amersfoort, waar zich de collectie van het Rijksmuseum bevindt. Het is zowel met auto als met trein goed te bereiken. Deelnemers die met de trein komen, worden vanaf station Amersfoort Vathorst opgehaald. Er is ruimte voor 7 personen per rondleiding. Hierbij is er ruimte voor 1 begeleider per deelnemer. Deze persoon hoeft hier geen ticket voor te boeken. Een kaartje is €5,00 per persoon en het duurt van 14:00 tot 16:00. Hulphonden zijn toegestaan.

Boek via deze link: https://tinyurl.com/mtkudh4f

Voor verdere informatie kijk op de website van het Rijksmuseum: https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/toegankelijkheid/tastworkshop

Of mail nar Cathelijne Denekamp: access@rijksmuseum.nl

Blinde Dame tast Keramisch object af

 

Comments are closed.

Post Navigation