Sightless seeing toour waar mensen op de grond liggen in de expositiezaal.

Performatieve rondleiding door Sarah van Lamsweerde in samenwerking met Alicia Hoost en Leroy de Böck ter gelegenheid van de tentoonstelling In the Presence of Absence.

In samenwerking met acteur Leroy de Böck en erfgoedspecialiste en performer Alicia Hoost ontwikkelde Sarah van Lamsweerde een performance in de vorm van een alternatieve rondleiding door de tentoonstelling In the Presence of Absence. Aan de hand van zelfontworpen rituelen en verhalen stellen twee fictieve gidsen de gangbare middelen om kennis te vergaren en cultuur te ervaren ter discussie. Samen met de bezoekers onderzoeken zij welke zintuigen gestimuleerd moeten worden om door kunstwerken “heen te kijken”. Deze performance is toegankelijk voor personen met en zonder visuele beperking.

Er is nu ook een videoproductie met audiodescriptie, een registratie van de performance Sightless Seeing in het Stedelijk Museum beschikbaar. Benieuwd naar deze performance ga dan naar: https://www.stedelijk.nl/nl/evenementen/sightless-seeing-4-acquisitions-2020-nl 

Comments are closed.

Post Navigation