Rondleidingen voor blinden en slechtzienden in museum Beelden aan Zee bij de expositie van Ossip Zadkine. Zaterdag 3 november en zaterdag 1 december a.s. aanvang 11:00 uur.  

Ossip Zadkine (1888-1967) is de beroemde maker van o.a. het bekendste oorlogsmonument van Nederland, De verwoeste stad in Rotterdam. Dit grote, bronzen beeld, met een gapend  gat op de plaats van het hart, symboliseert treffend de gevolgen van het bombardement in mei 1940. De tentoonstelling Zadkine aan Zee toont, behalve een klein model van dit beroemde beeld, een uitgebreid overzicht van het oeuvre van deze Russisch-Franse meester van het modernisme. Speciale aandacht is er voor Zadkine’ innige band met  Nederland, waar zijn verzamelaars en opdrachtgevers vaak ook zijn vrienden waren.

Tijdens de rondleiding staan we ook stil bij de eigen collectie van Museum Beelden aan Zee. Een aantal van de beelden mag worden aangeraakt. Na afloop van de rondleiding kunt u de  achterterrassen bezoeken. Daar mogen alle beelden worden aangeraakt.

Kosten voor de rondleiding: € 7,50 per persoon, exclusief entree,  inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding.

Aanvang/inloop: vanaf 11:00 uur.

Aanvang rondleiding: 11:30 uur.

Duur van de rondleiding: ruim een uur.

Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleidster rondgelopen.

Aanmelden: 

–    Mail of bel museum Beelden aan Zee via binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl

of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Gegevens museum Beelden aan Zee: 

Adres: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen.

E-mail: binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl

Telefoon: 070 3585857

Info: www.beeldenaanzee.nl

Entree:

Met museumkaart: € 2,50 (dat is de toeslag bij deze bijzondere tentoonstelling).

Zonder museumkaart: volwassenen € 17,50

Op vertoon van de OV-Begeleiderskaart heeft één begeleider gratis toegang.

Zonder OV-Begeleiderskaart betaalt de begeleider € 7,50 entree.

Comments are closed.

Post Navigation