Ben jij blind of slechtziend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar deze rondleiding speciaal voor mensen met een visuele beperking. Klik hier om te luisteren naar een audiofragment over de rondleiding voor slechtziende en blinde bezoekers in het Amsterdam Museum in Audiomagazine Horizon van de Oogvereniging.

 

Amsterdam Museum, rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers

 

Een museum ervaren kan ook met andere zintuigen. Bij de rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers wordt de geschiedenis van de stad via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht. Zo is er bijvoorbeeld een maquette van het ingewikkelde gebouw, kunnen bezoekers een molensteenkraag die werd gedragen in de gouden eeuw dragen en voelen, worden geuren van VOC-kruiden geroken, is er muziek en geluid van vroeger te horen en kan er middels een tablet worden ingezoomd op onderdelen van schilderijen en objecten. Om het museum te ervaren mogen deelnemers van deze rondleiding objecten aanraken die normaal niet aangeraakt mogen worden.

De rondleiding is gratis, exclusief museumentree. Vrienden en familie zonder visuele beperking zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Datum: 10 maart 2019 Tijd: 14:00 – 15:30
Reserveren is gewenst, Meld je hier aan

Comments are closed.

Post Navigation