Zaterdagochtend 23 maart zet Escher in Het Paleis haar deuren weer open voor mensen met een visuele beperking. Voor openingstijd, tussen 09:30 en 10:30 uur, kunt u een rondleiding volgen langs een aantal topstukken uit de semipermanente tentoonstelling van het museum. Tijdens deze rondleiding vertellen speciaal getrainde gidsen over het leven en werk van Maurits Cornelis Escher. U leert de kunstwerken op een interactieve manier kennen en vormt een beeld aan de hand van het voelen, horen en inbeelden. Ook speciaal ontworpen reliëfreproducties en props worden als hulpmiddel ingezet om de kunstwerken nog intensiever te kunnen beleven.

U maakt kennis met de volgende topstukken: • Dag en Nacht • Metamorphose I, II en III • Cirkellimiet IV (Hemel en Hel) • Tekenen

Het Escher Museum in Den Haag wilde de kunst van Maurits Escher toegankelijk maken voor blinden en slechtzienden. Scholieren van Technasium ISW Hoogland ontwikkelden daar, in overleg met de doelgroep, ideeën voor. Studenten Bestuurskunde schreven een subsidieaanvraag waardoor de ideeën werkelijkheid konden worden.

Kosten en aanmelden

De rondleiding is inbegrepen in de normale entreeprijs. Begeleiders mogen gratis naar binnen, maar moeten wel ook hun gratis kaartje bestellen via dezelfde ticketing pagina.Zo weten we hoeveel mensen we mogen verwelkomen op 23 maart. Met de aankoop van uw ticket bent meteen aangemeld.
https://tickets.escherinhetpaleis.nl/nl/

De rondleiding vindt plaats op de begane grond en 1e etage.

Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum:
https://www.escherinhetpaleis.nl/bezoek/bezoekersinformatie/

De openstelling op 23 maart is de eerste van een reeks van vier. Escher in Het Paleis wil een toegankelijk museum zijn voor iedereen en daarom zal deze rondleiding voor mensen die blind zijn of een visuele beperking hebben een vast onderdeel van hun jaarprogramma worden.

Adres

Escher in Het Paleis
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
070-4277730
info@escherinhetpaleis.nl

Comments are closed.

Post Navigation