PREMIÈRE ‘EEN GEVOEL VAN ZWART’

Vertoning documentaire en Q&A

01/12/2018
12:30 – 14:00

Tijdens het Eindhoven Film Festival wordt de documentaire Een Gevoel van Zwart voor het eerst in het Van Abbemuseum vertoond. De film is door middel van audiodescriptie toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. Daarnaast is de film (A Sense of Black) voorzien van Engelse ondertiteling vanwege het internationale karakter van het Eindhoven Film Festival. In het museum is ook het kunstwerk Op Stap van George Kabel te zien. Deze installatie met trampoline speelt een belangrijke rol in de film. Het werk staat in de Werksalon op de eerste verdieping.

Na de première wordt de film vertoond in het auditorium op 2, 3, 4, 6, 8 en 12 december.

PROGRAMMA:

  • 12:30 inloop
  • 13:00 start film
  • 13:30 Q&A met regisseur Gerben Zevenbergen en George Kabel
  • 14:00 Borrel in Karel 1 museumcafe

BIJWONEN?

Je kunt deze première gratis bijwonen mits je alleen het auditorium bezoekt. Aanmelden is niet nodig. Als je ook nog een bezoek aan het museum wilt brengen waar het werk van George Kabel tentoongesteld is, dan heb je een museum entreeticket nodig.

OVER ‘EEN GEVOEL VAN ZWART’

Een Gevoel van Zwart voert de kijker mee in de wereld van de blinde kunstenaar George Kabel (1955) uit Eindhoven. George is beeldhouwer en een van de 800 Nederlanders die lijdt aan het syndroom van Usher. Voor George betekent dit dat hij naast zijn blindheid ook doof wordt.George maakt momenteel een bijzondere ontwikkeling door als kunstenaar. Het verhaal van George Kabel is het verhaal van het overwinnen van een grote tegenslag, het opnieuw betekenis geven aan het leven waarin eerst zijn zicht verdween en hij nu ook volledig doof wordt.

 

Lengte film: 30 min.
Opnames: december 2016 – mei 2018
Regie: Gerben Zevenbergen
Camera: Armin van Asch
Geluid: Jeroen Les en Tim van den Broeke
Montage: Gerben Zevenbergen

Comments are closed.

Post Navigation