Onlangs is het vernieuwde Mediamuseum Beeld & Geluid heropend. Het nieuwe museum is beter toegankelijk voor bezoekers met een (visuele) beperking. De verbouwing, die 2,5 jaar heeft geduurd, is mede mogelijk gemaakt door de donateurs van het Bartiméus Fonds.

Bezoekers kunnen in het museum o.a. uitleg krijgen over hoe mensen met een visuele beperking televisiekijken: met audiodescriptie! Wat dat precies is en hoe dat werkt, kunnen bezoekers in het museum zelf ervaren. Verder is bij alle wandteksten en tekstbordjes rekening gehouden met lettergroottes en contrast. Hulphonden kunnen mee naar binnen.

Samen met Accessibility (onderdeel van Bartiméus) gaat Beeld & Geluid verder aan de slag om het museum nog beter toegankelijk te maken.

Tickets zijn te krijgen via de onderstaande link. Hierbij is er gratis toegang voor begeleiders. Let op: hierbij staat er vermeld dat het alleen voor rolstoelgebruikers en bezoekers met een Autipas bedoeld is, maar de toegang van de begeleider van de blinde bezoeker is ook gratis.

https://tickets.beeldengeluid.nl/nl/mediamuseum/tickets

Het museum is Geopend van dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur.

Adres
Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Gevel van het Mediamuseum gedoceerd met gekleurde vlakken

Comments are closed.

Post Navigation