Afgelopen zaterdag 7 maart was er weer een rondleiding door de Tweede Kamer speciaal voor mensen met een visuele beperking. Het was weer een succes! Eén van de deelnemers zei hierover:

“Het was gisteren erg interessant. Ben onder de indruk van de maquette. Je krijgt er echt een goed beeld van een gebouw door en de inrichting. Het geluid erbij is prachtig. […] Dit zou je bij meer grote openbare gebouwen moeten hebben. Ik kwam er laatst bijvoorbeeld op toen ik de hele nieuwe inrichting van het Centaal Station Amsterdam en alle nieuwe geleidelijnen tot me moest nemen. Ook daar mis je als blinde het overzicht.”

De datum voor de volgende rondleiding wordt zaterdag 9 mei 2015. Opnieuw wordt de rondleiding verzorgd door de gidsen van ProDemos (Huis voor Democratie en Rechtsstaat). Er is ruimte voor een groep van maximaal twaalf mensen met een visuele beperking inclusief begeleiders. De nieuwe Audiomaquette van de Plenaire Zaal en de omgevingsmaquette van het Binnenhof zijn een belangrijk onderdeel van deze rondleiding. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen? Mail dan naar stichting@geluidinzicht.nl met uw voorkeursdatum.

Dit is de Plenaire Zaal van de Tweede Kamer

Zetels in de plenaire zaal van de Tweede Kamer

Comments are closed.

Post Navigation