SCIENCE OF SOUND

In de tentoonstelling Science of Sound vindt u een grote diversiteit aan geluid- en klankinstallaties. De kunstenaars houden zich allen op een geheel eigen manier bezig met geluid. Horst Rickels en Robert Pravda veranderen de oude machinehal in een groot instrument met hun constant roterende Leslie speakers, Roel Heremans neemt u met het medium radio mee in een bijzondere choreografische denkervaringen, Cathy van Eck laat zachte wind klinken waar u met uw adem de weersomstandigheden kan veranderen.

Geluiden omringen ons altijd en spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Het is dus niet vreemd dat geluid door kunstenaars gebruikt wordt als medium. Een medium met een breed palet aan mogelijkheden, verschillende kleuren, klanken en ervaringen. Geluid wordt onderzocht, geanalyseerd, bewogen, doorgrond en vervolgens gebruikt om u als toeschouwer te verrassen en nieuwsgierig te maken.

Deze tentoonstelling die uiters geschikt is voor ons blinden en slechtzienden duurt nog t/m 7 oktober. Ieder weekend geopend op vrijdag t/m zondag van 11.00 – 17.00.

TOEGANGSPRIJZEN:
Bij voorkeur pinnen

Per persoon: € 7,50
Studenten: € 5,00
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis

CONTACTGEGEVENS:
DordtYart
Maasstraat 11
3313 CR Dordrecht
Telefoonnummer: +31 (0)653 649 488
E-mail: 
info@dordtyart.nl

Hannes Wallrafen tussen het kunstwerk“Piano / Forte” van Mike Rijnierse & Rob Bothof

Foto: Ton van Beers

Comments are closed.

Post Navigation