SENSE OF MUSIC VOOR 1 DAG TOEGANKELIJK VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN

Stichting Geluid in Zicht nodigt u uit om op 7 oktober 40.000m3 geluidskunst te aanschouwen in de DordtYart en een speciaal concert bij te wonen in het Klankbodempaviljoen van Dré Wapenaar.

Samen met DordtYart organiseren we een rondleiding voor blinden en slechtzienden, omdat het juist voor hén geweldig is om deze geluidskunst te beleven.

Voor een gereduceerde toegangsprijs van 26,50 euro krijgt u een rondleiding door de expositie en toegang tot de muziekuitvoering Verre Verhalen.

 

Het programma:

12:00 Rondleiding Sense of Sound: geluidssculpturen, installaties, performances, et cetera

13:30 Tijd voor een lunch (op eigen kosten)

14:30 Verre Verhalen in het Klankbodempaviljoen

16:15 Begeleiding terug naar het station

 

DordtYart is bereikbaar met auto of waterbus, maar op station Dordrecht zullen we om 11:30 klaar staan om u te begeleiden in het openbaar vervoer naar de hal. Geleidehonden zijn welkom.

Aanmelden kan t/m 18 september, via stichting@geluidinzicht.nl. Het bedrag kan worden gestort op IBAN  NL81 TRIO 0212 3482 64 tnv St. Geluid in Zicht Amsterdam of op de dag zelf worden afgerekend via pin. Geef aan of u met of zonder begeleiding komt.

Er is een beperkt aantal plekken, dus wees op tijd!

 

WAT GAAT U BELEVEN?

Sense of Sound

De hal van DordtYart wordt gevuld door geluidsculpturen, installaties, performances en muziekoptredens. De geschiedenis van de geluidskunst is te horen in de installaties van o.a. Dick Raaijmakers en Paul Panhuysen, grondleggers van de geluidkunst. De nieuwe generatie is te vinden in werken van jonge, net afgestudeerde kunstenaars. Ook gerenommeerde kunstenaars als Hans van Koolwijk en Nico Parlevliet dragen bij aan de tentoonstelling. Zij tonen installaties en geven geluidperformances.

Verre Verhalen in het Klankbodempaviljoen

Het Klankbodempaviljoen is een uniek muziekpaviljoen, gebouwd zodat muziek optimaal tot zijn recht komt. Hier hoor je niet alleen de muziek; je voelt de muziek.  Laat je op 7 oktober meenemen door de muziek, dans en verre verhalen uit landen als Spanje, Roemenië, Italië, Frankrijk en Turkije. Brigitte van Hagen, Doortje Peters (tapdanseres), Raluca Sabau (piano) en Freek Cerutti ( basgitaar) nemen je mee op reis. We gaan op zoek naar verborgen ritmes en emoties in de klassieke muziek.

 

Kijk op Dordtyart.nl voor meer informatie, of neem contact op met Stichting Geluid in Zicht: stichting@geluidinzicht.nl of 0629123933.

 

Comments are closed.

Post Navigation