De roltrappen in de Tweede Kamer op locatie B67

Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Wij zijn verheugd om wederom een bijdrage te kunnen aan de toegankelijkheid van de Tweede kamer. Deze is voor 5,5 jaar gehuisvest op B67 het voormalige gebouw van buitenlandse zaken. Half juli ontving Stichting Geluid in Zicht de opdracht bevestiging om op de nieuwe locatie een audiomaquette te ontwerpen en te realiseren. Op 18 augustus kregen wij een rondleiding en de benodigde tekeningen om tot een ontwerp te komen.

Voor deze tijdelijke plek is een kleiner budget beschikbaar waardoor de audio en het model vereenvoudigd gerealiseerd gaat worden. Maar dit toekomstig model stelt de blinde of slechtziende bezoeker wederom in staat om een beeld te vormen van dit nieuwe gebouw en met name de plenaire zaal. Ook weet de bezoeker dankzij audio-informatie hoe hij/zij makkelijker zijn weg kan vinden om op de publieke tribune naar plenaire vergaderingen te luisteren.

Momenteel is Laura Ubachs van Equinox Architectuur bezig om de tekeningen om te vormen naar een 3D print. En Robert Bosch verzorgt de audiotechniek voor dit tafelmodel. Wij streven ernaar om dit tafelmodel in februari 2022 samen met onze doelgroep, dat zijn de blinden en slechtzienden, feestelijk te presenteren. Hopelijk is tegen die tijd de formatie rond en hebben wij met een nieuw kabinet van doen.

Man verkent plattegrond en prototypes van de Tweede Kamer met zijn handen.

Comments are closed.

Post Navigation