De vele maquettes en plaquettes in Deventer hebben sinds dinsdagavond 7 april een eigen website! In 2008 is de Rotary Deventer gestart met het realiseren van een project waardoor ook mensen die slechtziend of blind zijn een idee kunnen vormen over de indeling van de stad Deventer en de vormgeving van 10 historische panden.

Dit is een foto van de bronzen maquette van de stad Deventer

Bronzen maquette van de stad Deventer

Via www.deventermaquettes.nl kun je met je mobiel in de hand langs de maquettes en plaquettes wandelen en informatie krijgen over de gebouwen. Er is nu ook een wandelroute gemaakt die de wandelaar of toerist met de mobiel in de hand langs de interessante punten leidt.

In het bijzijn van burgemeester Andries Heidema en VVV directeur Hein te Riele lanceerde Rotary Deventer dinsdagavond de website www.deventermaquettes.nl. Deze website is zodanig aangepast dat ook visueel gehandicapten er mee kunnen werken. Naast de geschreven tekst en de foto’s op de website, is de tekst ook gesproken.

Hiermee is dit project van Rotary Deventer, dat een periode van zeven jaar behelsde, afgerond. Andries Heidema noemde het een ongelooflijk waardevolle aanvulling voor de Deventer gemeenschap. Hein te Riele zag dit niet als een afronding, maar juist een begin voor zijn eigen organisatie, die met betrekking tot het Deventer Verhaal juist veel meer aandacht wil gaan geven aan de zogenaamde buitencollectie van Deventer.

Bron: http://www.deventercentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=26431, 8 april 2015

Comments are closed.

Post Navigation