Wolkenwereld met letters die op je af komen. TSJKSKSSSSSSSSSSSSS

Naar het theater met je ogen dicht

Muziektheatergezelschappen Het Houten Huis en de Eef van Breen Group maken samen met dichteres Kira Wuck de voorstelling Tekenfilm Zonder Beeld. In deze voorstelling maken de gezelschappen vooral gebruik van muziek, geluid en tekst. Het beeld wordt voor een groot deel aan het verbeeldingsvermogen van de bezoeker overgelaten.

Wat als ik er straks niet meer ben. Helemaal dood bedoel ik.
Ben ik dan niks? Of val ik in zoveel stukjes uiteen dat ik juist alles ben? Word ik misschien iets anders… een grote boom in onze tuin, een vlieg, of de poep waar hij op zit? Of zweef ik door het heelal, als licht?
En als jij dan je ogen dicht doet en je denkt aan mij, zit ik dan ook een beetje in jou?

Een film die zich achter je ogen afspeelt. Stap in het schemerdonker waar woorden en en klanken overal om je heen klinken. Waar instrumenten het licht vangen en stemmen je meenemen op een buitengewone reis…

Tekenfilm Zonder Beeld gaat op 22 februari in het Grand Theatre in Groningen in première en is daarna t/m mei 2022 te zien in verschillende theaters in heel Nederland.

Collectief geheugen

Muzikant en regisseur Eef van Breen, vertaalt samen met dichteres Kira Wuck, vier muzikanten en een actrice zijn verhaal naar muziek, tekst en live uitgevoerde omgevingsgeluiden. Het publiek doet zelf de rest. Van Breen: “Door gebruik te maken van het collectief geheugen, een verzameling herinneringen die groepen mensen gemeenschappelijk hebben, proberen we de bezoekers mee te nemen op een muzikale reis in het eigen hoofd. Hoe de voorstelling er precies uitziet, kan dus per persoon verschillen.”

Oneindigheid

Dat de voorstelling geluid als hoofdingrediënt heeft, betekent niet dat er niets te zien is op het toneel. Onderdeel van het decor is een grote draaischijf waarop de muzikanten allerlei instrumenten en niet-instrumenten bespelen. In een ronddraaiende beweging trekken ze keer op keer voorbij. Met licht- en geluidseffecten vertellen zij een verhaal over oneindigheid.

Toegankelijkheid
Deze voorstelling is geschikt voor blinden en slechtzienden. Alle theaters waar zij spelen zijn toegankelijk voor iedereen. Wel willen zij graag weten of iemand met een begeleider, een (blinden)geleidehond of in een rolstoel komt, zodat zij kunnen zorgen dat bijvoorbeeld de tribune daarop is ingericht. Is dit voor jou relevant, neem dan van tevoren contact op met het theater waar je de voorstelling wilt gaan zien.

Rondneuzen
Ben je blind of slechtziend? Dan geven ze je graag, voorafgaand aan de voorstelling, een rondleiding in het decor om alvast de instrumenten te horen en de spelers te ontmoeten. Dit doen ze alleen als er belangstelling voor is. Geef je wensen vooral door!

Kunnen we je helpen met iets waar we niet aan hebben gedacht? Laat het ons weten door een mail te sturen naar Benthe van Aalst: benthe@hethoutenhuis.org

 

Te horen (en te zien) van februari t/m mei 2022. Leeftijd 6+.

Première: 22 februari 2022, 14.30 uur, Grand Theatre Groningen

www.hethoutenhuis.org | eefvanbreengroup.com

 

Comments are closed.

Post Navigation