Optreden in de kleine zaal van het concertgebouw voor kinderen

ZATERDAG 16 februari 2020

KLEINE ZAAL CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

AANVANG
12.15 uur voorprogramma
13.00 uur aanvang concert

Uit welk venster op de wereld je ook kijkt, overal zie je de maan. En de maan ziet jou. De musici van het Concertgebouworkest zijn opgegroeid in landen over de hele wereld, met verschillende mooie liedjes en muziek in hun oren.

Op zondag 16 februari brengt het Koninklijk Concertgebouworkest deze liedjes ten gehore, maar dan uitgevoerd in een klassiek jasje.

Kinderliedjes staan aan de basis van ieders (muzikale) ontwikkeling. Deze gedachte bracht Sanne Hunfeld, violiste van het Concertgebouworkest, in 2018 op het idee om traditionele kinderliedjes te laten arrangeren voor een kamermuziekensemble, waardoor een rijke klankwereld wordt aangeboden aan de (jonge) luisteraar. Met dit plan won zij dat jaar de Prix de Salon, de jaarlijks uitgekeerde prijs van de businessclub van het orkest voor een orkestlid met een goed idee en heeft zij haar droom kunnen realiseren.

Maankozijn is een muzikale reis rond de wereld, met de maan als reisgenoot. Onderweg ontmoeten we de musici uit het orkest, en maken we kennis met de muziek waarmee ze zijn opgegroeid.

Ga je mee op reis?

Voor dit concert heeft het PAN-fonds wederom een aantal kaarten beschikbaar gesteld voor connect2music om blinde en slechtziende kinderen (vanaf 6 jaar) uit te nodigen.

Voorafgaande aan het concert bieden we je graag wat te drinken aan en zal er wat worden verteld over het programma. En mag je zelf even voelen hoe het is om een instrument te bespelen. Daarna gaan we naar de Kleine Zaal waar mooie plaatsen voor je zijn gereserveerd.

Het programma is als volgt:

12.00-12.15 uur aankomst 
12.15-12.45 uur voorprogramma in Felix de Nobelfoyer
12.45-13.00 uur plaatsnemen Kleine Zaal
13.00-14.00 uur concert Maankozijn
14.00 uur einde en vertrek

Wil je samen met ouder of begeleider naar het concert? Meld je dan vóór 10 februari aan op info@connect2music.nl en vermeld:

- je leeftijd
- naam begeleider
- adresgegevens
- 06-nummer
- e-mailadres

Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Per aanmelding zijn er twee vrijkaarten te verkrijgen, extra kaarten kosten € 14,50 (kind) en € 18,00 (volwassene).

Meer over het Koninklijk Concertgebouworkest: concertgebouw
Meer over connect2music: connect2music

Comments are closed.

Post Navigation