Twee oudere bezoeker bekijken schilderijen in het Cobra Museum

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen lanceert speciale programma’s voor kwetsbaren, zodat ook deze mensen kunnen blijven genieten van kunst tijdens de coronacrisis. Vanaf 26 oktober opent het museum iedere maandag speciaal haar deuren voor kwetsbare groepen.

Gedurende deze wekelijkse openstelling kunnen bezoekers het museum op een veilige manier bezoeken. Op deze dagen geven gidsen ook toelichting op de tentoongestelde kunstwerken. Tegelijkertijd gaat een collectiestuk van Karel Appel een half jaar lang op reis langs verzorgingstehuizen door heel Nederland als onderdeel van het project ‘Topstukken on Tour’ van de Museum Plus Bus.

Met de speciale openstelling op maandag zet het museum een nieuwe stap in het vervullen van haar maatschappelijke rol. Het museum wil toegankelijk zijn voor iedereen en wil dit bereiken door drempels te verlagen om zo open te staan voor iedereen. Zo is het museum bijvoorbeeld ook gratis toegankelijk voor houders van een Amstelveenpas en de Amsterdamse Stadspas.

Topstukken gaan op tour. Voor de kwetsbare ouderen die door de coronacrisis niet meer naar het museum kunnen komen is het Cobra Museum een samenwerking aangegaan met de Museum Plus Bus. Op 6 oktober lanceerden zij het project ‘Topstukken on Tour’. Voor dit project reizen tot en met maart 2021 veertien replica’s van topstukken uit Nederlandse musea langs vijftig woonzorgcentra door het hele land. Tijdens iedere tentoonstellingsperiode krijgen bewoners een lezing over de tentoonstelling door een museumdocent. Uit de collectie van het Cobra Museum gaat het werk Femmes, enfants, animaux van Karel Appel mee op reis.

Momenteel is het vanwege de coronacrisis van groot belang om extra aandacht te hebben voor de kwetsbaren in de samenleving. Met de speciale openstelling op maandagen en de samenwerking met Museum Plus Bus wil het museum deze mensen de mogelijkheid bieden om ook in deze tijd te genieten van kunst.

Om een veilige omgeving voor kwetsbare bezoekers te waarborgen, laat het museum tijdens de speciale openstelling op maandagen minder bezoekers toe dan tijdens reguliere openingstijden. Ook voor bezoek tijdens de speciale openstelling is het verplicht om van tevoren een ticket te bestellen via de website van het museum. Het dragen van een mondkapje in het museum is verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.

Bron: Amstelveens Nieuwsblad

Comments are closed.

Post Navigation