Blinden en slechte zienden kunnen vanaf heden het Rijksmuseum met hun handen, oren en ogen verkennen.

Vooraanzicht van de audiomaquette van het Rijksmuseum

Op maandag 17 juni overhandigden de medewerkers van Geluid In Zicht de audiomaquette aan Erik van Ginkel, een van de directeuren van het Rijksmuseum.

Cathelijne Denekamp, ​​verantwoordelijk voor de toegankelijkheid van het museum, heeft dit project gedurende een periode van een aantal jaren enthousiast begeleid.

Groepsfoto van de medewerkers van Geluid In Zicht en Cathelijne tijdens de feestelijke presentatie bij het Rijksmuseum

Sinds vandaag heeft de audiomaquette zijn plaats gevonden op de balustrade bij de kassa. Deze bevind zich in het Atrium onder de passage. Medewerkers van het Rijksmuseum wijzen u graag de weg en geven een korte instructie gevolgd u zelf aan de slag kunt.

Tijdens de opening waren ook een aantal bezoekers uit de doelgroep aanwezig. Wij citeren:

Cees (blind):
“Heel mooi en overzichtelijk. Niet te veel tierelantijnen maar een goede toevoeging. Het heeft lang geduurd tot ik doorhad dat de passage door het gebouw loopt en dat er twee kanten zijn. Laat staan ​​dat er links en rechts op het eind een toren op zit. Het is erg moeilijk om overzicht te krijgen van diverse dingen en daar helpt dit model heel erg mee “.

Alicia (slechtziend):
“Het is een hele uitdaging als je nog wat kunt zien om te kijken, te voelen en te luisteren. Verder werkt het goed, zoals bij de tussenruimtes die een goed contrast hebben, zowel in kleur als in hoogte. Je moet wel heel veel geduld hebben om hem helemaal te ontdekken “.

Laat het ons weten hoe u het model heeft ervaren!

Hannes Wallrafen verkent het Atrium van het Rijksmuseum met zijn handen

Het adres van het Rijksmuseum is Museumstraat 1, Amsterdam en de website is https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/toegankelijkheid/rondleiding-voor-blinden-en-slechtzienden

©: Reinier Gerritsen 

Comments are closed.

Post Navigation