Feestelijke presentatie van de Audiomaquette op 25 september 2014

Met trots nodigt de Stichting Geluid in Zicht (GiZ) u uit voor de presentatie van de Audiomaquette van de Tweede Kamer, op donderdag 25 september.

Foto_boven

Foto: Saynzo Osinga – NOV’82 Architecten

Wilt u de presentatie bijwonen dan kunt u dat bevestigen door een mailtje te sturen naar stichting@geluidinzicht.nl. Dan staat uw naam op de gastenlijst en kunt u het gebouw van de Tweede Kamer betreden via de ingang op Plein 2. Vergeet uw legitimatie niet!

De Audiomaquette wordt onthuld in de Statenpassage van de Tweede Kamer door Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer.

De Audiomaquette is de creatie van fotograaf Hannes Wallrafen, die na zijn plotselinge blindheid de Stichting Geluid in Zicht heeft opgericht, met het doel de beleving en de toegankelijkheid van openbare gebouwen voor bezoekers met een visuele beperking met behulp van Audiomaquettes te vergroten.

Onder begeleiding van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat verkennen scholieren met een visuele beperking de Audiomaquette en krijgen zij een rondleiding door de Tweede Kamer. Aan deze verkenningstocht is een prijsvraag verbonden. De hoofdprijs wordt later tijdens de presentatie uitgereikt door Anouchka van Miltenburg.

15.30 uur: Inloop.

16.00 uur: Start programma. Opening door Anouchka van Miltenburg.

Hannes Wallrafen, initiatiefnemer van de Audiomaquette, spreekt over de voorgeschiedenis.

Jetta Klijnsma, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, interviewt enkele scholieren met een visuele beperking over hun ervaringen met de Audiomaquette en zal een paar vragen beantwoorden over het belang van de Audiomaquette.

16:30 uur: Borrel.

Comments are closed.

Post Navigation